Ryssland/Lettland

Vi bidrar också till hjälpverksamhet i Ryssland och Lettland. Det är en hjälpverksamhet som vi själva ansvarar för och du kan läsa mer om den under rubriken Ryssland/Lettland till vänster.

Vi bidrar också till hjälpverksamhet i Ryssland och Lettland, den organiseras och utförs av Sven-Olov och Astrid Eriksson i Testa. En buss full med olika förnödenheter (ca 5-7 ton) t.ex. sjukhussängar, rullatorer, rullstolar, kläder, skor, husgeråd, mat m.m., som har skänkts från olika håll och den går cirka en gång i månaden, varannan gång till Riga i Lettland och varannan gång till Viborg i Ryssland. Vi har de senaste åren fått bidrag från Bra & Begagnat i Hallsberg för kostnaderna i samband med resorna.

Viborg, Ryssland går hjälpen till olika rehabiliteringscenter för missbrukare i Viborg och Petersburgsregionen, läs mer här, du kan trycka på rutan som kommer upp och översätta texten till svenska.
Och till Viborgs Baptistkyrkas secondhand butik i Lappenranta, Finland. Behållningen används till att färdigställa ett ”barnhem” (4 fam. med fosterbarn) i Viborg, samt kyrkans övriga arbete.

Riga lämnas hjälpen till organisationen ADRA vilka genom olika volontärer fördelar hjälpen i hela Lettland. Samt till att färdigställa ett ålderdomshem i Zilaiskalns för ca 40 st personer.

Det finns möjlighet att lämna kläder och skor m.m. hos Sven-Olov och Astrid i Testa.
Har du frågor om verksamheten kan du ringa till

Astrid Eriksson

019-230 446

Sven-Olov Eriksson

070 577 02 40